Tehnologija

Izbira lokalne .si domene za poslovanje v Sloveniji

.si domene

Izbira domene za našo spletno stran je eden izmed najpomembnejših korakov pri vzpostavitvi spletne prisotnosti našega podjetja. Dandanes nakupuje preko 80% vseh kupcev določene produkte in storitve preko svojih pametnih naprav in računalnikov. Izdelava spletne strani in izbira njenega imena sta tako nujna koraka za vsakega modernega podjetnika. Je pa res, da se je potrebno odločiti o vrsti domene vrhovne ravni oziroma končnici. Za poslovanje v Sloveniji je priporočljiva izbira .si domene. Z njo bomo poželi večje zaupanje ljudi, kot tudi izboljšali SEO optimizacijo.

Ljudje bolj zaupajo lokalnim domenam

Za vsako novo podjetje je izrednega pomena, da prične z izgradnjo svoje spletne prepoznavnosti oziroma blagovne znamke. To pa naredi tako, da vest o svoji blagovni znamki prične širiti preko svoje spletne strani in trgovine. Ta proces je veliko bolj učinkovit z uporabo .si domene. Ljudje veliko bolj zaupajo domačim podjetjem, ki se nahajajo v njihovi lokalni državi.

.si domene
.si domena je vrnhja končnica za državo Slovenija

Priporočljivo je tudi, da uporabljamo ime spletne strani, ki si ga bodo ljudje brez težav zapomnili. Obiskovalci se bodo počutili bolj »domače« na naši strani, ki bo oddajala pristen občutek lokalnega podjetja. Rezultat tega pa je višja prodaja in konverzija obiskovalcev v kupce.

SEO optimizacija je lažja z lokalno domeno

Dandanes je izrednega pomena optimizacija naše spletne strani. Optimizacija SEO je potrebna za povečanje vidljivosti naše spletne strani v velikih spletnih iskalnikih. Te uvrstijo lokalne .si domene višje v rezultate iskanja na določene ključne besede.

Optimizacijo pa je lažje opraviti za lokalno spletno stran, saj ciljamo na manjšo gostoto kupcev. Obenem pa se lahko bolj posvetimo ustvarjanju bogatih opisov artiklov in storitev ter izdelavi bloga v enem jeziku.

Ustvarjanje lokalnih povezav z drugimi podjetji

Moderni spletni iskalniki dajo večjo težo naši strani, če je dobro povezana. Informativni blogi in povezave na druga lokalna podjetja dvignejo vidljivost naše domene. Tako nas bodo kupci iz Slovenije veliko hitreje našli, ko bodo potrebovali naše artikle in storitve. Povezljivost strani pa bo tudi pomagala drugim podjetjem do večje prodaje. Vse to pa spada pod SEO optimizacijo, ki je nujno potrebna za zagotavljanje visokega obiska, ki ga ima naša domena .si s strani domačih kupcev.

Več kreativnosti z lokalno domeno

Pri uporabi .si domene imamo večjo možnost kreativne izbire imena. Temu tudi pravimo hekanje domene. Tako lahko ime naše strani izstopa po svoji kreativni sestavi. To storimo da formiramo besedo ali ime iz domene in njene končnice. Rezultat je edinstveno ime naše spletne strani, ki si ga stranke hitro zapomnijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja