Družina

Kaj drži družino skupaj?

družina

Družina je temeljna celica družbe. Vendar je le ta v sodobni družbi ogrožena. Poglejmo zakaj.

družina
Slikal Nils Fretwurst.

Več razlogov je, da družina lahko počasi zgubi svojo trdnost in zato razpade. Poglejmo si nekaj pogostih razlogov, ki privedejo do tega nezaželenega dogodka.

Finance

Vse se začne in konča pri denarju radi pravimo. Vendar je to le površinskost, materializem. Pogosto konflikti znotraj družine nastanejo kot posledica občutka pomanjkanja. Namesto, da bi družina skupaj delovala, da to pomanjkanje sredstev odpravi, se začnejo konflikti. Namesto konstruktivnega delovanja prevlada destrukcija, prepir in pogosto tudi nasilje. Da se tej situaciji izognemo, je potrebno vzpostaviti zavedanje, da je cilj družine sreča in razvoj posameznika in ne konflikt. S tem zavedanjem lahko kaj kmalu popravimo prepir in se raje osredotočimo na ustvarjanje duševnega in materialnega bogastva.

Vrednote posameznika

Verjamete ali ne, vrednote so ključnega pomena. Družine lahko brez problema razpadejo, ko se vrednote posameznika izkažejo kot negativne za obstoj družine. Mnogokrat ravno posamezniki, ki ne sprejemajo družinskih vrednot razbijejo družino. Le to uspejo, ko zaradi lastnih frustracij postanejo agresivni in celo nasilni. To privede do stresa, stres pa je, kot sami vemo pogosto dejavnik, ki privede do duševne ali telesne bolezni. Ne živite z ljudmi, ki ne delijo vaših vrednot. Kot pravi Desiderata, ne trpite nasilnih ljudi, ker so le breme za vašo dušo.

Stres

Čeprav sem stres že naštel kot pomemben dejavnik, ki lahko povzroči razhod družine. Vendar pa je le ta simptom nečesa kar ne ugaja vam kot osebi. Lahko je konflikt vrednot, fizični konflikt ali pa le utesnjenost v določeni situaciji. Da se izognete stresu morate primarno delati na samemu sebi. Le tako lahko pridete do spoznanja kaj si želite. In ko se tega zaveste, si lahko končno zagotovite življenje in stanje v družini, ki ga boste vredni.

 

Upam, da vam to ta kratek sestavek pomagal pri snovanju vašega vsakdana. Srečno!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja