Hrana in pijača

Kaj je maca?

Maca v prahu

Maca je rastlina, ki raste na nadmorski višini 4000 metrov in jo južnoameriška ljudstva poznajo in s pridom uporabljajo že več kot 2000 let. Andski staroselci so namreč hitro ugotovili, da jim da maca več energije in izboljša njihove spolne funkcije ter plodnost.

MacaMaca se zaradi mnogih učinkovin, ki jih vsebuje, uvršča tudi v skupino super živilživil, ki so polna hranilnih snovi, vitaminov, mineralov ter snovi, ki imajo pozitiven in krepilen učinek na človeško telo. Njena ključna prednost so beljakovine, ki vsebujejo vse nujne aminokisline, vlaknine, ki uravnajo prebavo ter posebne snovi, ki jih najdemo le v maci in so, tako menijo znanstveniki, ključne za vse pozitivne učinke na naše telo.

Uživanje mace se priporoča vsem, ki bi radi svoje življenje napolnili z dodatno energijo in svežino. Uživanje prav tako priporočamo športnikom, ki bodo lahko opravili boljše treninge, študentom, mladim mamicam, podjetnikom, starostnikom in vsem, ki živijo naporen življenjski tempo.

Maco lahko uživamo v obliki kapsul, tablet ali pa v obliki prahu, ki ga vmešamo v jogurt, sok, vodo ali smoothie. Uživanje se priporoča enkrat do dvakrat dnevno, odvisno od naših potreb.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja