Zdravje in lepota

Kako vam pomagajo antioksidanti?

Marsikdo se sprašuje, kaj lahko naredi za krepitev svojega zdravja. V medijih lahko zasledimo mnogo izdelkov, ki nam obljubljajo daljše in zdravo življenje brez tega, da bi morali spremeniti življenjski slog. Pa je to res mogoče?

Antioksidanti v hraniVedeti morate, da čudežne tabletke, ki bi rešila naše zdravstvene težave, ni. Obstajajo pa prehranska dopolnila, s pomočjo katerih lahko v vašo prehrano vnesete snovi, ki vam jih drugače primanjkuje. To so lahko vitamini, minerali, aminokisline ali proteini ter mnoge druge snovi, ki jih telo potrebuje za nemoteno delo.

Veliko prahu dvigujejo antioksidanti oziroma lovilci radikalov, ki ščitijo telo pred zunanjimi vplivi in, kakor pravijo v reklamah, »podaljšajo vaše življenje«. Zagotovo drži, da so antioksidanti nujno potrebni za nemoteno delovanje telesa, a potrebe po njih v veliki meri pokrije že telo samo.

V določenih situacijah pa je vnos antioksidantov v telo priporočljiv. Njihov vnos priporočamo vsem, ki živijo naporen in stresen tempo, kadilcem, prekomernim uživalcem alkohola, kave ter hitre prehrane. Zavedati pa se morate, da mora biti tudi vnos antioksidantov v telo omejen, saj lahko tudi njihov prevelik vnos v telo škodi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja