Nakupovanje, Nasveti, Tehnologija

Najugodnejša izbira toplotne črpalke

Dobre lastnosti toplotnih črpalk opazimo že pri prihranku stroškov ogrevanja, pri tem, da je okolju prijazna, čista in odlična rešitev z dolgo življenjsko dobo, ki skorajda ne potrebuje vzdrževanja.

 

Na izbiro je več različnih toplotnih črpalk kot so zrak/zrak, voda/voda, zemlja/voda ter zemlja/voda in zrak/voda, imenovane hibridne toplotne črpalke. V zadnjem času se je pokazalo, da je zanimanje največje za toplotno črpalko voda/voda.

 

Zakaj ravno toplotna črpalka voda/voda?

 

Toplota podtalnice je za izkoriščanje s toplotno črpalko zelo ugoden energijski vir. Njena prednost je sorazmerno konstanten temperaturni nivo. Ta meri med 7 in 12 °C. Tehnično najzahtevnejši del se pojavi le pri prestrezanju podtalnice. Za koriščenje podtalnice moramo ob zgradbi izvrtati v zemljo dve vrtini, iz katerih vodo iz prve vrtine prečrpamo skozi toplotno črpalko in jo ohlajeno vračamo skozi drugo vrtino nazaj v podtalnico.

Podtalnica je torej zaradi relativno visoke temperature idealen vir toplote, saj z njo dosegamo visoka grelna števila.

 

Zelo pomembno je, da pred pričetkom takšnega projekta izvedemo ustrezne geološke preiskave in pridobimo potrebna soglasja.

 

Podjetje Kronoterm, ki se ukvarja s proizvodnjo toplotnih črpalk, vam ponuja kvalitetne izdelke različnih velikosti. Njihove toplotne črpalke voda/voda, katerih dimenzije so zelo majhne, oddajajo presenetljivo toplotno moč. K robustni in inovativni izvedbi še dodatno prispeva poseben ploščni toplotni izmenjevalec iz nerjavnega jekla.

 

Ta rešitev je dobra izbira za vse, ki imajo v svoji neposredni bližini na razpolago podtalnico. Pozanimajte se o svojih možnostih in na ta način poskrbite za okolje ter vašo denarnico.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja