Družina

Nujna otroška oprema

Nekatera oprema za otroke je nujna. Poglejmo ali uganete katera!

igrača

Nekatero otroško opremo vzamemo za samoumevno. Vsi vemo, da bomo pri rojstvu otroka potrebovali otroški voziček in pa sedež za avto. Vendar pa se s tem zgodba ne konča! Kje pa! Poglejmo kaj vaš otrok potrebuje že v prvem letu svojega sladkega življenja.

Igrače za spanje

Lahko le duda, vendar ima večina otrok kaj kmalu izbran nabor najljubših igrač. Le te zahteva pred spanjem, saj mu ponujajo stabilnost in poznanost. Zelo priporočljiv je tudi baldahin, viseče igračke izven dosega rok katere lahko otrok opazuje in se z njimi zamoti.

Še več igrač!

Otroci imajo radi igrače. Vendar ne le katerekoli igrače. Le te morajo otroka vzpodbujati in ga razvijati. Učne igrače, igrače z efekti, nekaj s čimer se otrok lahko poveže in interaktivno igra.

Druga vrsta igrač, ki jih otroci preprosto obožujejo pa so igrače, ki jih zibajo ali pa jim omogočajo gibanje. Dober primer tovrstne igrače je zibalni konjiček, ki ga otroci kmalu ne samo obvladajo vendar preprosto vzamejo za svojega.

Mnogo igrač služi tudi koristnim namenom. Grizala na primer olajšajo rast otroških zob.

Stajica

Ko je otrok pripravljen na stajico, je staršem omogočena večja mobilnost, saj končno otroka lahko pustijo za par minut pri miru, medtem, ko postorijo nujne opravke. Prav tako se otrok končno vsaj malo loči od staršev, kar je tudi zanj koristno, saj se nauči igrati sam. Verjamete ali ne, tudi otroku to ustreza.

 

Mnogo več igral, opreme in nakupov boste postorili ko boste imeli prvega otroka. Pri naslednjih je že vse nabrano, prvi pa je brez dvoma največje presenečenje! Prav uživali boste pri opazovanju kako vesel je vaš malček ko spoznava vse radosti otroštva. Ne bo več časa, ko bo tako lepo poskrbljeno zanj, niti mu ne bom namenjeno toliko pozornosti kot v zgodnjem otroštvu. Izkoristite ta čas, kmalu ga ne bo več!

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja