Dom, In več, Nasveti, Spletne tehnologije, Tehnologija

Optimizacija, optimizacija! Še kako je pomembna!

Optimizacija internet strani je obširen pojem, s katerim med drugim povezujemo tudi termine »white hat SEO« in »black hat SEO«. Ste že kdaj slišali za njih?
Zgoraj omenjeni, sta tehniki optimizacije. White hat SEO je tehnika, ki jo iskalniki pozdravljajo, saj deluje etično in ne zavaja. Nasprotno od te pa imamo black hat SEO, tehniko, ki je zavajajoča in neetična v primeru optimizacije spletnih strani. Med drugim, slednje uporabljajo metode s katerimi ustvarjajo eno ali več spletnih strani preko katerih nato umetno ustvarjajo zunanje povezave, koristne za optimizacijo. Spamdexing je izraz, katerega povezujejo z black hat SEO in vsem znan primer tega, je tudi neželena pošta. Vse metode slednje SEO tehnike zmanjšujejo relevantnost iskalnih rezultatov. Po domače, gre za delo, ki ni v skladu s pravili. Med vsemi, ki se ukvarjajo z optimizacijo spletnih strani, pa je dobro poznana tudi grey hat SEO tehnika, ki dejansko pomeni neko »zlato sredino« med obema, zgoraj opisanima.

 

Rezultat iskanja slik za optimizacija spletnih strani
Optimizacija spletnih strani je kompleksen pojem in stvar, katero je potrebno zaupati strokovnjakom. Je proces, ki je nujno potreben za vse spletne strani, katere nudijo določene storitve ali proizvode oziroma za tiste, ki si želijo biti vidne in pridobiti čim več obiskovalcev. Večja kot je konkurenca za določeno dejavnost, storitev ali proizvod, toliko bolj pomembno je, da je optimizacija izdelana optimalno in seveda »by the book«. Kakršne koli nepravilne tehnike ali uporabo neustreznih metod, bo iskalnik hitro kaznoval tako, da bo vašo spletno stran izbrisal iz svojega indeksa. Kaj to pomeni? Preprosto, vaša stran ne bo več vidna. Obstajala bo še, ampak v iskalniku, kateri jo je izbrisal, ne bo več vidna ostalim. To pa za lastnika neke spletne strani ne pomeni nič dobrega.
Torej, če se strinjate, bi optimizacijo spletnih strani prepustili poznavalcem in tako zagotovili, da bo vaša stran v dobrih rokah, kaj pravite?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja