Tehnologija

USB ključi

USB ključ

Ste opazili kako je USB ključ postal skoraj obvezna oprema? Še posebaj če potrebujete prenašati različne podatke iz enega na drug računalnik. Kapaciteta USB ključev strmo narašča in je samo vpranje časa kdaj bodo dosegli kapaciteto povprečnega diska.

USB ključ se je z leti precej razvil. Iz začetnih nekaj megabyte-ov, se je USB ključ razvil v skoraj terabytno pošast. Zaradi tega je postal zelo priljubljen, saj je to omogočilo prenašanje tudi večjih datotek, kot so dvd in celo blueray filmi. Vsekakor pa je USB ključ postal dovolj velik, da imamo na njemu shranjene skoraj vse podatke, ki jih potrebujemo.

USB ključNova generacija USB ključev je pstala tudi hitrejša, kar bistveno zmanjša prenos podatkov nanje. Kar pa je pri današnjih kapaciteti ključev nuja.

Kapaciteta pa ni edina stvar pri USB ključu, ki je napredovala. Prvi USB ključi so bili v primerjavi z današnjimi skoraj pravi velikani. USB ključ je postav vse manjši, predovsem pa se je razvila paleta zelo domiselnih oblik ključev. Poleg klasične oblike lahko dandanes najdemo USB ključ v skoraj vsaki možni obliki.

Dober USB ključ pa ni samo lep in “prostoren”, temveč tudi odporen na udarce in vodoodporen. Zadnje kar hočemo, da se nam zgodi, je da izgubimo vse naše pomembne podatke. Če ste lastnik USB ključa že nekaj časa, ste verjetno že izkusili kako krhka znajo biti plastično ohišje ključa.

USB ključ je postal skoraj modni dodatek, saj je zaradi svoje majhnosti pogostokrat zamenjal stari obesek za ključe v cool in uporaben “obesek”, ki nam je vedno pri roki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja