Dom, Družina, In več, Nasveti, Nerazvrščeno, Zdravje in lepota

Ženske težave tam spodaj…

Ženske imamo lahko tam spodaj, saj veste kje marsikatere težave za katere včasih sploh ne vemo, da obstajajo. Biti ženska je v marsikaterem pomenu težko, ampak po drugi strani pa so lepote ženske, ženskega telesa lahko prečudovite in je prav lepo biti ženska. Da bi bile lahko ženske najpopolnejše v popolnosti bi bilo še samo, da ne bi imele menstruacije (ampak da bi vseeno lahko imele otroke, hehe), vendar če ne bi bilo teh nadležnih dni bi bilo življenje perfektno. Ta en mesec na teden pa je res nadležen, vsaj meni in poznam še ogromno žensk, ki sovražijo te dneve, tako da glede na opaženo je to skoraj vsem največja muka.

In potem zraven še vse težave, če slučajno zadane katero žensko kot je endometrioza, PCOS slo viri in podobne ženske težave, da tukaj pa skorajda lahko malce ponorimo! Znaki policističnih jajčnikov se lahko recimo začnejo že po prvi menstruaciji, lahko pa se pojavijo tudi kasneje. Ta bolezen sicer ni ozdravljiva, vendar se lahko zdravijo simptomi. Kar malo grozno je za slišati, da so te bolezni neozdravljive, vendar kaj hočemo.

Ko sem sama izvedela, da imam endometriozo bi se najraje ugreznila v zemljo in nikoli več prišla ven, sploh ko ti rečejo, da je to lahko samo operativno, da je potrebna operacija, če se veča in tako naprej, vmes še tako pol stvari si sploh nisem zapomnila, ker je bilo vsega preveč zame in prav besna sem bila, da ravno jaz morem to fasati. Najbolj jezna sem že zaradi tega, ker namreč imam že tako težave z želodcem, ta refluksna bolezen, katera bi naj tudi bila neozdravljiva in, potem, ko se zaveš, da pa imaš dve neozdravljivi bolezni se ti svet popolnoma sesuje. Sicer endometrioze hvala bogu nič ne občuteim trenutno težav, vendar me je pa vseeno strah, da mogoče pa bom kdaj. Vem kakšne bolečine sem imela pri želodcu, ko me je prvič tisto res »ornk« zafrkaval, to so bile res neznosne bolečine, kot da bi mi kdo na živo rezal noter in seveda, kako me ne bi bilo strah še teh bolezni tam spodaj. Življenje je na momente kar kruto, vendar ne smemo se vdati, nam ne preostane nič druga kot pa da se borimo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja